WhatsApp
WhatsApp
ben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies

Informatieve blogs van NVM makelaar Boekholt & partners Groningen. Laat je verrassen en mis niets over de woningmarkt in Groningen en nieuwbouwprojecten. 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Huis (ver)kopen tijdens de Coronacrisis
Huis (ver)kopen tijdens de Coronacrisis

Het Coronavirus heeft veel invloed op alles en iedereen, ook in Groningen. Wij krijgen veel vragen over het kopen of verkopen van een huis. Daarom lees je hier hoe wij als makelaarskantoor omgaan met de maatregelen en hoe je ook in deze tijd een succesvolle aan- of verkoop kunt realiseren.

Wat doet de huizenmarkt tijdens de coronacrisis?

Tot nu toe zien wij niet veel verandering op de huizenmarkt in Groningen. De afgelopen jaren was de vraag naar een woning extreem groot en dit is nog steeds zo. Wel is er een kleine daling in het aantal  bezichtigingen. Sinds de Coronacrisis zie je dat alleen echt geïnteresseerden een bezichtiging voor een woning aanvragen. De alleen-maar-nieuwsgierige mensen vallen af.

Er is nog steeds een grote groep potentiële kopers op de markt die zich niet laat afschrikken en wil profiteren van de zeer lage rente.

Huis verkopen in Groningen en het Coronavirus

Wil je jouw huis in Groningen of omgeving verkopen? Dan kan dit prima in de huidige tijd. Het verkopen van een huis kan nog steeds zoals men gewend is, met een aantal kleine aanpassingen. Zo bieden wij als makelaar meer online oplossingen en gaat het bezichtigen volgens de richtlijnen van de RIVM. Je hebt een aantal keuzes om je huis te verkopen:

>> Alles opstarten en je woning in de verkoop zetten. We gaan gewoon aan de slag zoals normaal ook het geval zou zijn. Binnen een week staat jouw huis op Funda.

>> Alles opstarten maar de woning nog niet in de verkoop zetten. We treffen alle voorbereidende werkzaamheden zoals de opname van de woning, fotoreportage en het organiseren van alle juridische zaken. Zodra jij het een goed moment vindt, kan je woning direct in verkoop.

Wil je precies weten hoe het proces van de verkoop van jouw woning eruit ziet? Neem dan contact op met onze binnendienst. Zij kunnen je stap voor stap uitleggen hoe de verkoop van een huis in z’n werk gaat.

Contact

Blijft de makelaardij gewoon open?

Ja, wij blijven telefonisch, via beeldbellen, via whatsapp en per mail goed bereikbaar. Ook kun je in overleg en op afspraak bij ons op kantoor komen. In onze branche hebben wij het geluk dat we onze werkzaamheden goed kunnen blijven uitvoeren.

Onze bezetting op kantoor is teruggebracht naar 20% en de andere 80% werkt vanuit huis. We werken met slimme digitale processen en kunnen onze klanten goed blijven bedienen. Lees meer over de online oplossingen:

Makelaar online

Woningopname en bezichtigen in tijden van Corona

Het verkopen of kopen van je woning hoeft tijdens de Coronacrisis geen vertraging op te lopen. Met inachtneming van de maatregelen van de RIVM doen onze makelaars nog steeds woningopnames. Ook kunnen bezichtigingen gewoon doorgaan. Hieronder zie je hoe wij veilig bezichtigen:

 

veiligbezichtigen kleintje

Digitaal ondertekenen

In het verkoop- en aankoopproces zijn er twee momenten waarbij we fysiek contact kunnen vermijden: het tekenen van de opdracht tot dienstverlening en het tekenen van de koopovereenkomst. Dat kan bij ons digitaal. Wil je toch liever een van onze medewerkers spreken/zien dan ben je op afspraak ook welkom bij ons op kantoor.

Wil je meer weten over digitaal ondertekenen en/of de procedures rondom het Coronavirus? Vu hieronder je vraag in of bel/app/mail, we adviseren je graag:

Contact

 

Klanten beoordelen

9,5

Bekijk alle referenties

 

 

Partners in wonen: