WhatsApp
WhatsApp
ben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies

Informatieve blogs van NVM makelaar Boekholt & partners Groningen. Laat je verrassen en mis niets over de woningmarkt in Groningen en nieuwbouwprojecten. 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Jan Boekholt: 'We zijn best een eigenwijs kantoor geweest'
Jan Boekholt: 'We zijn best een eigenwijs kantoor geweest'

Als er advies over de huizenmarkt nodig is, dan krijgt Jan Boekholt (72) nog steeds een belletje. Hij heeft zijn strepen wel verdiend in de makelaardij. De Groninger was jarenlang de drijvende kracht achter Boekholt & partners makelaardij. Samen met Lida van Anrooij. ‘Haar mag je niet vergeten te noemen hoor. Men denkt altijd dat ik het alleen deed, omdat ik op de voorgrond stond. Maar Lida was de stille kracht van het bedrijf. Degene die al het werk achter de makelaar deed’, betoogt Boekholt.

IJzerwaren gereedschappen en later ook de keukenboer. Daar begon zijn carrière. Pas op latere leeftijd belandde Boekholt in de makelaardij waarna hij 25 jaar makelaar is geweest. Hij leerde het vak bij Boelens Jorritsma in 1988 en startte 9 jaar later zijn eigen kantoor Boekholt & partners makelaardij.

'Zeggen wat je doet en doen wat je zegt'

Het allermooiste huis dat hij ooit verkocht heeft weet de Groninger zich nog goed te herinneren. ‘Die staat aan de Hooiweg in Paterswolde. Er zat een prachtig bos bij en het waren hele lieve mensen’. Dat laatste laat zien hoe belangrijk Boekholt de persoonlijke benadering in zijn vak vond. ‘Ik ben af en toe een beetje pastoor geweest. Je komt bij mensen thuis en ze vertellen je veel’.

Ook het allereerste huis komt zo weer bovendrijven in het geheugen. ‘Dat is er een in de Selwerderstraat in Groningen. Ik zag de woning laatst weer in de verkoop staan, voor €250.000. Destijds heb ik hem verkocht voor 120.000 gulden’. Boekholt ziet de verschillen op de huizenmarkt van toen en nu. ‘De commercie is veel groter geworden. Vroeger vonden we het ook niet erg als er een week niks verkocht werd.’

Blog

Foto: Jan Boekholt en Niels van Diepenbeek voor het nieuwe kantoor van Boekholt & partners makelaardij (Suikerterrein, Groningen) 

‘Wat het beroep tegenwoordig ook anders maakt is dat een makelaar geen eed meer aflegt. Vroeger werd je beëdigd bij de rechtbank in Groningen.’ Boekholt is de stellige mening toegedaan dat een beëdiging het beroep anders maakt. ‘Het geeft vertrouwen. Naar eer en geweten werken. Dan wil je het beroep correcter uitvoeren’.  Een moraal die vandaag de dag gelukkig nog steeds doorgevoerd wordt binnen zijn voormalige makelaarskantoor (in 2011 overgenomen door Niels van Diepenbeek). Zeggen wat je doet en doen wat je zegt.

'Het is helemaal niet belangrijk wat een makelaar kost. Het gaat erom wat er onderaan de streep overblijft'

Jan Boekholt is sinds 2013 met pensioen en woont tegenwoordig met zijn vrouw op de prachtige landerijen van Hoogezand. Nog steeds heeft hij nauw contact met zijn oude kantoor. ‘We zijn best een eigenwijs kantoor geweest.’ Er verschijnt een glimlach op zijn gezicht. ‘Elke keer als ik de stad in kom rijden kijk ik met trots naar de projecten en huizen die ik verkocht heb. Dan denk ik: Jan, dat heb je toch maar geflikt’.

 

Klanten beoordelen

9,5

Bekijk alle referenties

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

 

Partners in wonen: