WhatsApp
WhatsApp
ben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies

Informatieve blogs van NVM makelaar Boekholt & partners Groningen. Laat je verrassen en mis niets over de woningmarkt in Groningen en nieuwbouwprojecten. 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Buitenhof Groningen, alles over deze wijk
Buitenhof Groningen, alles over deze wijk

Buitenhof Groningen, alles over deze wijk

De Buitenhof is een wijk in de stad Groningen tussen het Stadspark en het dorp Hoogkerk. Je vindt hier zo’n 500 familiehuizen variërend van rijtjeswoningen tot vrijstaande woonboerderijen. De meeste woningen in de wijk zijn villa’s en eengezinswoningen. Ruim opgezet, veel groen en faciliteiten voor kinderen als speeltuinen kenmerken de Buitenhof. Aan de zuidkant van de wijk ligt een groot kantorenpark genaamd ‘Kranenburg’.

De Buitenhof en omliggende wijken

Vanuit de Buitenhof is het zo’n 20 minuten fietsen naar de binnenstad van Groningen. De wijk is volgens de gemeente onderdeel van de wijk Hoogkerk e.o. en volgens het CBS van de Stadsparkwijk. Omliggende buurten zijn Gravenburg, Leegkerk, Zuidwending, Hoogkerk dorp, Vierverlaten, Suikerterrein (hier vind je het kantoor van Partners in wonen), Peizerweg, Bangeweer, Westpoort, Hoogkerk Zuid, De Kring en Kranenburg.

wijk buitenhof

Kenmerken van de Buitenhof

Als je kijkt naar de herkomst van de inwoners van deze wijk dan zie je dat 91% Nederlands is. Verder Turks, Surinaams en Antilliaans. Het grootste gedeelte van de inwoners heeft de leeftijd van 45-65 jaar oud. Maar er wonen ook veel kinderen tot 15 jaar. De dichtstbijzijnde school voor deze kinderen ligt op 2,2 km en de dichtstbijzijnde kinderopvang ligt op 1 km. Voor de supermarkt moet je even een stukje fietsen/rijden want deze ligt op 2,5 km.

Woningen in de Buitenhof

92% van de woningen zijn koopwoningen, overige is huur. De gemiddelde verkoopduur van huizen in de Buitenhof is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. De huizenmarkt in Groningen is momenteel dan ook de snelste landelijk gezien. Starterswoningen zijn vrijwel niet te vinden in deze wijk. Het middensegment is redelijk beschikbaar maar de meeste huizen vind je in het hoger segment.

Woning verkopen Groningen

Regelmatig hebben we woningen in de Buitenhof in verkoop; die momenteel met groot succes verkocht worden! Woon je ook in de Buitenhof en ben je benieuwd wat jouw woning waard is in de huidige markt? Onze makelaar en hypotheekadviseur nemen de opties met je door tijdens een vrijblijvend gesprek. Het eerste gesprek is altijd gratis. 

buitenhof villas

 

Klanten beoordelen

9,5

Bekijk alle referenties

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

 

Partners in wonen: