WhatsApp
WhatsApp
ben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies

Informatieve blogs van NVM makelaar Boekholt & partners Groningen. Laat je verrassen en mis niets over de woningmarkt in Groningen en nieuwbouwprojecten. 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Harener Holt
Harener Holt

Harener Holt

Harener Holt, een uitbreidingswijk van Haren, ligt aan de noordkant van het dorp en vlakbij de stad Groningen. Deze eigentijdse woonwijk telt ongeveer 570 woningen en diverse woonvormen. Welgestelden gingen vroeger naar deze zuidkant van Groningen om te jagen, wandelen of theedrinken. Daar waar vroeger de royale buitenhuizen stonden vind je nu het stijlvolle Harener Holt.

Het Harener Holt

Gemoedelijk dorps met stadse voorzieningen. Zo staat Haren al jaren bekend. Het is een van de mooiste woongemeenten van Nederland door de groene omgeving, maar ook door het hoge niveau van voorzieningen. Je zit op een kwartier fietsen van het centrum van Groningen. Aan de ene kant vind je dus de gemoedelijkheid van een dorp en aan de andere kant ervaar je de bruisende stad. Het Harener Holt is daarom ook zeer in trek bij gezinnen.

Jaren 30 en houtwallen

De ruim 500 woningen hebben samen een eenduidige uitstraling. De wijk kenmerkt zich door een jaren 30 architectuur en de houtwallen die als aderen door de wijk lopen. Een sfeer en stijl die perfect aansluiten bij de landelijke setting.  

Rondom Haren vind je veel boerderijen en schuren. Wat bijna al die panden met elkaar gemeen hebben is de typerende lage gevel. Je ziet dit weer terug bij veel van de nieuwbouwhuizen in het Harener Holt. De woningen zijn gebouwd met een knipoog naar de bouwstijl van toen.

Altijd zon in het Harener Holt

Bij het ontwerpen en bouwen van alle woningen is er rekening gehouden met de zon. De wijk is zo opgezet dat altijd de voor- of achterzijde van de woning op het zuiden gericht is. Ook is er aan de schaduw van de bomen gedacht, deze hinderen zonnepanelen op de daken niet.

Huis kopen in Harener Holt

Alle nieuwbouwprojecten in de wijk zijn uitverkocht. Wel wonen mensen er alweer een aantal jaren waardoor je ziet dat de eerste woningen in verkoop komen. Onlangs heeft Boekholt & partners makelaardij nog 2 pareltjes in de straten Eenkoorn en Honderdspint verkocht.

 

 

Klanten beoordelen

9,5

Bekijk alle referenties

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

 

Partners in wonen: