WhatsApp
WhatsApp
ben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies

Informatieve blogs van NVM makelaar Boekholt & partners Groningen. Laat je verrassen en mis niets over de woningmarkt in Groningen en nieuwbouwprojecten. 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Klein Martijn Groningen
Klein Martijn Groningen

Klein Martijn Groningen

De wijk Klein Martijn in Groningen vind je aan de zuidkant van de stad. Met veel eengezinswoningen, vrijstaande villa's en royale tuinen rondom is dit samen met villabuurt Oost een mooie hoek van Groningen te noemen. Er staan zo'n 300 woningen en slechts af en toe komt hier een woning in verkoop.

Klein Martijn Groningen ligging

Klein Martijn ligt in de zuidoostelijke hoek van Helpman en grenst aan Coendersborg. Aan de noordkant ligt het volkstuincomplex Tuinwijck, aan de oostkant de spoorlijn Groningen-Assen en aan de zuidkant het gehucht Essen.

De borg Klein Martijn

Blog

Bron: beeldbankgroningen.nl

De wijk is genoemd naar de borg Klein Martijn. Een borg bij Harkstede. De naam lijkt een verwijzing naar de Martinikerk ('Groot Martijn') in de stad Groningen. De borg stond aan de westzijde van het dorp, direct ten noorden van waar nu de A7 loopt.

In veel van de straatnamen van de wijk zie je ook verwijzing naar andere borgen. Beuckemaborg, Bloemersmaborg, Breedeborg, Hanckemaborg, Kooiweg, Ludemaborg, Saaksumborg. 

Voorzieningen wijk

Er zijn in de wijk geen voorzieningen te vinden, wel een paar speeltoestellen. 

Woningen in Klein Martijn

De wijk kent alleen koopwoningen, geen huur. De gemiddelde verkoopduur van huizen in Klein Martijn is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. De huizenmarkt in Groningen is momenteel dan ook de snelste landelijk gezien. Starterswoningen zijn vrijwel niet te vinden in deze wijk. Het middensegment is redelijk beschikbaar maar de meeste huizen vind je in het hoger segment.

Woning verkopen Groningen

Heel af en toe komt er een woning in deze buurt in verkoop; die momenteel dan ook met groot succes verkocht worden! Woon je ook in Klein Martijn / Villabuurt Oost en ben je benieuwd wat jouw woning waard is in de huidige markt? Onze makelaar en hypotheekadviseur nemen de opties met je door tijdens een vrijblijvend gesprek. Het eerste gesprek is altijd gratis. 

 

Klanten beoordelen

9,5

Bekijk alle referenties

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

 

Partners in wonen: