WhatsApp
WhatsApp
ben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies

Informatieve blogs van NVM makelaar Boekholt & partners Groningen. Laat je verrassen en mis niets over de woningmarkt in Groningen en nieuwbouwprojecten. 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Een huis kopen in de provincie Groningen
Een huis kopen in de provincie Groningen

Rust en ruimte, gecombineerd met uitstekende voorzieningen en mooie steden: dát maakt een huis kopen in de provincie Groningen aantrekkelijk. Deze provincie heeft voor ieder wat wils. Wil je graag in of dichtbij de stad wonen? Dan is een huis kopen in de stad Groningen, in Haren of in Zuidwolde een goede keuze. Maar ook in dorpjes en steden verder van de hoofdstad zijn prachtige huizen te vinden. Hoe vind je met al deze opties jouw droomhuis? 

In deze blog zetten we de belangrijkste factoren om mee te wegen op een rij, zodat jij jouw perfecte huis kunt kopen in Groningen.

Stad of platteland?


Op het Groningse platteland vind je veel pittoreske dorpjes, maar er zijn ook grote en kleinere steden waar je heerlijk kunt wonen. Voordat je op zoek gaat naar een huis in de provincie, is het belangrijk om een keuze te maken: wil je stedelijk wonen of juist landelijk? Om je hierop te oriënteren, is het een goed idee om een paar steden en dorpjes in Groningen te bezoeken. Zo krijg je een beeld van welke stad of dorp bij jouw voorkeuren zo kunnen passen. Ook kun je zo peilen welke voorzieningen er zijn.

Voorzieningen en natuur


Waar je ook een huis gaat kopen in de provincie Groningen: hoogwaardige voorzieningen en mooie natuur zijn nooit ver weg. Maar het maakt natuurlijk wel verschil of je op 10 minuten fietsafstand van een park woont of zo vanuit je huis het bos in loopt. Daarom is het belangrijk om te overwegen welke voorzieningen je in de buurt wilt hebben, en of je dicht bij de natuur wilt wonen. 

Als je niet in een grote stad wilt wonen maar hier wel werkt, is het handig om een woonplaats te kiezen van waaruit het makkelijk forensen is. Dan is een huis kopen in bijvoorbeeld Roden of Leek een goede optie. In deze plaatsen heb je hoogwaardige voorzieningen in de buurt, zonder de drukte van een grote stad. En als je graag groen in de buurt hebt, is het verstandig om op het platteland of aan de rand van een stad te gaan wonen. Je kunt dan overwegen om bijvoorbeeld een huis te kopen in Winsum, Paterswolde of Eelderwolde. Hier vind je rust en een mooie groene omgeving.

Het type huis dat je zoekt


Het type huis dat je zoekt is belangrijk om mee te wegen als je een huis wilt kopen in Groningen. Groningen heeft een gevarieerd aanbod aan huizen, van historische herenhuizen tot moderne appartementen. Het type huis dat het beste bij jou past, hangt onder meer af van je voorkeuren, de samenstelling van je huishouden en je budget. 

Hulp bij het kopen van jouw droomhuis in Groningen


Als je een huis wilt kopen in Groningen, is er dus veel om te overwegen. Bij Boekholt & Partners kijken we graag met je mee om jouw droomhuis te vinden in deze mooie provincie. Onze makelaardij is al langere tijd actief in Groningen, en we hebben veel kennis van de huizenmarkt in de regio. Je vindt bij ons dan ook een ruim aanbod van hoogwaardige woningen

Maak een vrijblijvende afspraak met onze aankoopmakelaar

 

Klanten beoordelen

9,5

Bekijk alle referenties

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

 

Partners in wonen: