WhatsApp
WhatsApp
ben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies

Informatieve blogs van NVM makelaar Boekholt & partners Groningen. Laat je verrassen en mis niets over de woningmarkt in Groningen en nieuwbouwprojecten. 

met pijltjes toetsen kan worden genavigeerd
Het Suikerterrein
Het Suikerterrein

 

Misschien wisten jullie het al wel, ons bedrijf Partners in wonen is gevestigd op het Suikerterrein in Groningen (nummer 27). Het Suikerterrein is een bruisend gebied waar start-ups zich kunnen vestigen en waar wordt geëxperimenteerd met duurzame producten en innovatieve diensten. Op het Suikerterrein kun je vele verschillende soorten bedrijven vinden, bijvoorbeeld: horecabedrijven, evenementen, onderwijs, short stay woningen en natuurlijk ons makelaarskantoor.

 

schermafbeelding

 

Het Suikerterrein

Het Suikerterrein ligt tussen Hoogkerk en Groningen aan de Ringweg. Hier stond vroeger de suikerfabriek van de SuikerUnie waar de suikerbieten werden verwerkt tot kristalsuiker. Dit fabrieksgebouw is nu een onderscheidende en inspirerende evenementenlocatie. Sinds 2020 wordt dit gebied de Suikerzijde genoemd. Het Suikerterrein verbindt de stad met haar omgeving waarin we samen aan de toekomst bouwen op deze mooie plek in Groningen.

 

Horeca

Op het Suikerterrein zijn verschillende horecabedrijven te vinden. Waaronder De Wolkenfabriek, een inschuif-restaurant waar een grote groep cateraars allerlei diners, kookworkshops en evenementen verzorgt met heerlijk eten en gezelligheid. De Wolkenfabriek wordt gerund door een grote groep vrijwilligers. Het is een fijne ontmoetingsplek waar de vrijwilligers van alles organiseren. Op dit moment organiseren ze een Wolk Thru & Wolk About Picknicks. Dit is een gezellige route door de Wolk, over het Suikerterrein en door de Vloeivelden met een goed verzorgde picknick.

Het zeefgebouw is via Suikerevents te huren voor verschillende activiteiten. De afgelopen jaren is het Zeefgebouw bijvoorbeeld gehuurd door Google als digitale werkplaats, door Academie Minerva voor de afstudeerpresentaties van hun studenten en door Claudy Jongstra voor haar ‘Waste No Waste’ festival.

Bij EM2 rollen er Italiaanse steenoven pizza’s en ovengerechtjes uit de houtoven. Het eten en drinken wordt geserveerd met een lekker muziekje. Op vrijdag en zaterdag verzorgd door de DJ’s van Secret Garden. EM2 verwacht vanaf eind mei weer gasten te kunnen ontvangen.

Op de Luchtstroom kun je via FoodDrop je eten op het terras laten bezorgen. In je eigen felgekleurde anderhalvemeterbubbel op het anderhalvemeterplein van de Luchtstroom brengt FoodDrop jouw bestelling op jouw terrastafel.

En bij de Bamboo Lodge kun je terecht voor een heerlijk hapje en drankje op het prachtige terras midden in het groen. Dit terras is omgetoverd in een tropische tuin met wel 100 verschillende tropische plantsoorten.

Het dakterras van Groningen vind je bij BOOVN. Hier kun je van donderdag t/m zondag van 16:00 tot 23:00, alleen wanneer het mooi weer is, een borrel krijgen met het mooiste uitzicht.

En als laatste kun je van 23 september tot en met 18 oktober verdraaid lekker genieten de hapjes en drankjes in het smakenrad. Het smakenrad is het grootste reuzenrad van Nederland waar je kunt genieten op wel 50 meter hoogte.

Locatie: De wolkenfabriek nummer 18, Stadslab Groningen nummer 15, Werkplaatsgebouw nummer 8, EM2 nummer 6.

 

schermafbeelding

 

Evenementen

Ook beschikt EM2 over een onafhankelijk podium en evenementenlocatie. EM2 biedt ruimte en energie. Er worden unieke events geprogrammeerd voor open publiek of besloten groepen. In de huidige tijd biedt EM2 virtual Venue de moderne oplossing in de vorm van hybride evenementen op maat.

 

intrieur hage voorbar

 

Het beroemde festival onder de jongere doelgroep: Paradigm is ook gevestigd op het Suikerterrein. Paradigm is een club waar muziek, kunst en creativiteit centraal staan om een totaalbeleving te creëren. Op dit festival wordt vooral techno en housemuziek gedraaid door verschillende DJ’s.

Ook kun je hier de Roege Route vinden. De Roege Route is een avontuurlijk outdoor-fitness traject. Het is een slingerende looproute door een doolhof van wilgen en ademt de sfeer van ruige natuur. Op vijf verschillende stations kan getraind worden op behendigheid en kracht. De stations zijn voorzien van duurzame en veilige toestellen en bekende work-out attributen zoals battle ropes en tire flip.

De studenten van Terra hebben de Trinity Garden aangelegd. De Trinity Garden is een biodiverse groei- en bloeituin met diverse gewassen die gebruikt worden voor het op natuurlijke wijze kleuren en verven van bijvoorbeeld wol. Deze bijzondere verfgewassen komen terug in het werk van kunstenares Claudy Jongstra.

Locatie: EM2 nummer 6, Paradigm nummer 2, Play padel nummer 19, Rouge route letter B, Trinity garden letter C, Zeefgebouw evenementen nummer 18.

 

De Suikertuin

Welkom in de achtertuin van Groningen. De Suikertuin is ontstaan in het COVID-19 tijdperk. Juist in deze tijd kwamen er op het Suikerterrein de meest geweldige ideeën. Het enige wat nog miste was de samenwerking tussen de verschillende activiteiten. Samen met de andere bedrijven heb je meer bereik om Groningen kennis te laten maken met het terrein. Het Suikerterrein is een creatieve broedplaats voor vele ondernemers dus dit is de ultieme kans voor de Suikertuin om doelgroepen te verbinden.

 

www.desuikertuin.nl

 

Bedrijven

Op het Suikerterrein zijn erg veel verschillende bedrijven gevestigd, je kunt het zo gek niet verzinnen: creatieve bedrijven, kantoren, architectenbureau, fietsenmakers, werkplaatsen, escape rooms, uitzendbureaus, verhuurbedrijven voor festivals, werkruimtes die verhuurd worden, trainingen en bouwbedrijven. Hieronder staan de bedrijven genoemd en genummerd zodat je ze terug kunt vinden op de plattegrond.

Locatie: Broedplaats de campagne nummer 43, Capital of happiness nummer 37, Circulaire kantoren nummer 23, Creatieve industrie nummer 32, De suikerevents nummer 20, De suikerunie architecten nummer 28, Dumo tweewielers nummer 30, Glas in lood Groningen nummer 40, Goldberg escaperoom nummer 35, Jij uitzendbureau nummer 13, Kleine creatieve gebouwen nummer 36, Konvooi exeptioneel nummer 30, Langste gebouw (concept) nummer 10, Luchtstroom een initiatief van ideeënjagers  nummer 3, MLA nummer 34, MOBI nummer 41, Noordoogst nummer 43A, Peinzend nummer 33, Van der Helm weerbaarheidstrainingen nummer 9, Van Jorn camperbouw nummer 38, Van Wijnen nummer 7, Waterrijk pioniers nummer 31.

 

Onderwijs

Wat het terrein nog leuker maakt is dat er zelfs onderwijs aanwezig is. De school Terra biedt een breed spectrum aan groene opleidingen: van praktijkonderwijs vmbo, het Groene Lyceam, mbo tot volwassenenonderwijs. Terra heeft de opdracht om dit gebied te ontginnen, maar vooral het terrein te ontwikkelen tot een kenniswerkplaats: laboratorium en showcase voor nieuwe ontwikkelingen. Innovaties op het gebied van voedsel, maar ook zorg & gezondheid/healthy aging, energie en biobased. De Pionier wordt het nieuwe educatiecentrum van Terra waar studenten worden opgeleid om bij te dragen aan de ontwikkelingen en vooral innovatie in de groene sector. In en rondom de Pionier worden diverse educatieve programma’s voor diverse doelgroepen georganiseerd. Een paar voorbeelden: natuur inclusieve kringlooplandbouw en kunst), het Timmerdorp en het Moestuinfestival.

Locatie: Alfa College nummer 11, De Pionier letter D, Terra letter A.

 

Short Stay woningen

Je kunt ook nog eens wonen op het Suikerterrein. Een aantal bedrijven bieden hier ‘short stay’ woningen aan zoals: Bamboo Lodge, Van Wijnen, Rebel rebel hostel en Sugar Home. Van Wijnen bouwt samen met partijen met dezelfde duurzame ambities aan de wijk van de toekomst: Loading Loskade. Het is een pop-up wijk en Living Lab gericht op duurzame innovaties in een experimentele omgeving. De woningen zijn gericht op compact, betaalbaar en zelfvoorzienend wonen. Rebel Rebel Hostel is het eerste containerhostel in Groningen. Waar je zeker van bent tijdens je verblijf in dit hostel zijn veel activiteiten zoals: yoga, fiets/wandel/boot tours, BBQ nights, bierproeverijen, spelletjesavonden en kampvuren. In de short stay woningen van Sugar Homes verblijven (tijdelijk) 250 internationale studenten.

Locatie: Bamboo lodge nummer 4, Citylab hotel nummer 25, Loading loskade – van wijnen nummer 5, Rebel rebel hostel nummer 21, Sugar home nummer 1.

 

Blog

 

Nieuwbouwproject: Binnenstad 2.0

Er wordt gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor het noordelijk deel van het Suikerterrein. Het wordt een nieuw levendig stadsdeel voor wonen, werken, leren en recreëren. De verwachting is dat de gemeente Groningen over tien tot vijftien jaar is gegroeid naar misschien wel 250.000 inwoners. Dat betekent automatisch dat er behoefte is aan meer woningen. De volgende stap is het vertalen van het stedenbouwkundig plan naar een voorontwerp bestemmingsplan voor het gebied. Uiteindelijk kunnen er op het terrein 2500 tot 5000 woningen gerealiseerd worden.

 

Meer informatie

 

Na al deze informatie over dit creatieve terrein begrijpen jullie vast dat wij, Partners in wonen, erg trots zijn hier te mogen werken. Wij hopen, net zoals al deze bedrijven, dat we binnenkort weer alle evenementen, werkzaamheden en nieuwe dingen kunnen voortzetten.

Vragen? Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op. 

Klanten beoordelen

9,2

Bekijk alle referenties

 

 

Partners in wonen: