WhatsApp
WhatsApp
ben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies

Informatieve blogs van NVM makelaar Boekholt & partners Groningen. Laat je verrassen en mis niets over de woningmarkt in Groningen en nieuwbouwprojecten. 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Huis verkopen Groningen? De belangrijkste tips
Huis verkopen Groningen? De belangrijkste tips

Huis verkopen Groningen? De belangrijkste tips

Hier vind je de belangrijkste tips die je helpen bij het beter en sneller verkopen van je huis in Groningen of omgeving. Maak het wezenlijke verschil tussen je huis ‘te koop’ zetten of het daadwerkelijk succesvol verkopen van je huis.

Bepaal de juiste vraagprijs met de juiste makelaar

Wat brengt je woning nu écht op? Komt een waardebepaling wel in de buurt van de uiteindelijke verkoopprijs? Neem hiervoor altijd een deskundig makelaar in de arm. In Groningen vind je vele makelaars. Beëindigd NVM makelaars kunnen je goed adviseren over de te verwachten opbrengst.

Denk daarnaast vanuit de markt / koper. Is de vraagprijs reëel? Kies samen met je makelaar een vraagprijs die in de juiste prijs – en zoekcategorie valt. Door de vraagprijs te hoog in de markt te zetten schrik je mogelijk potentiele kopers af. Jij weet misschien dat er nog wel te onderhandelen valt, maar dat weet de potentiele koper niet. Een makelaar kent Groningen en omgeving op zijn duim en is op de hoogte van de actuele verkoopprijzen van omliggende huizen en concurrentie.

Opgeruimd staat netjes

Een huis moet meteen prettig aanvoelen. Tijdens een bezichtiging is het van groot belang dat potentiele kopers een goede indruk krijgen van je huis. Staat je huis vol met spullen, dan moeten ze extra hun best doen om hier doorheen te kijken. Ruim je woning goed op en creëer een zee aan ruimte. Geef de woning ook een zo neutraal mogelijke look door persoonlijke items op te bergen.

Nog even klussen

Denk je ik ga toch weg uit dit huis dus ik knap niks meer op? Zonde! Wanneer je kleine klusjes nog aanpakt kun je kijkers een veel positiever gevoel geven over je huis. Verf de deur nog even, verwijder onkruid en zorg dat kraan in de badkamer goed vastzit. Zorg dat er zo min mogelijk achterstallig onderhoud is.

Juridische zaken

Een goed koopcontract is niet zomaar gemaakt. Een model downloaden en het invullen van de koopsom is uiteraard geen probleem. Maar hoe zit het met de publiekrechtelijke beperkingen, de kettingbedingen, het voorkeursrecht en de ontbindende voorwaarden? Klopt de woonoppervlakte en de inhoud van de woning? Wist je bijvoorbeeld dat bij de verkoop van je huis gelegen op erfpachtgrond je toestemming van de Gemeente Groningen nodig hebt om de bijbehorende parkeerplaats te mogen verkopen?

Een NVM-makelaar kan je hierin adviseren en alles voor je regelen. Het makelaarskantoor maakt de koopovereenkomst voor je op zodat jij niet achteraf aansprakelijk wordt gesteld door een boze koper.

Netwerk in Groningen en omgeving

En ten laatste, maar van alle huis verkoop tips minstens even belangrijk en wellicht nog belangrijker: het netwerk. Neem een makelaar met een groot netwerk! Makelaars weten wie er zoeken, wat ze zoeken, wanneer ze zoeken en wat potentiële kopers bereid zijn te betalen.

Je huis verkopen Groningen en omgeving

Het verkopen van een huis doe je vast niet vaak. Maar wij wel! Neem vrijblijvend contact op voor nog meer tips en al je vragen rondom het verkopen van je huis in Groningen en omgeving.

 

Klanten beoordelen

9,5

Bekijk alle referenties

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

 

Partners in wonen: