WhatsApp
WhatsApp
ben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies

Informatieve blogs van NVM makelaar Boekholt & partners Groningen. Laat je verrassen en mis niets over de woningmarkt in Groningen en nieuwbouwprojecten. 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Helpman Groningen
Helpman Groningen

De wijk Helpman in Groningen was ooit een apart dorp. Deze geliefde wijk ligt tussen Haren en het centrum van Groningen en kan een tikje chique genoemd worden. Dit is niet zo gek gezien er veel authentieke jaren dertig woningen staan en er prachtige nieuwbouwwijken verrijzen.

Populaire wijk

Door de uitgebreide groenvoorzieningen en authentieke straten willen veel Groningers in de wijk Helpman wonen. Groningen Zuid is populair. De nieuwbouwwijken Helpermaar en het Engelse park zijn erg in trek bij gezinnen. Naast supermarkten vind je er ook kleine winkelcentra met diverse winkels en horecagelegenheden. Populaire basisscholen zijn de GSV en de Haydnschool. Zwemmen kun je er ook in het welbekende Helperbad.

Geschiedenis wijk Helpman

Helpman was eerst een dorp wat tussen het centrum van Groningen en Haren lag. Rijke Groningers bouwden hier prachtige landhuizen rond het dorp. Fiets maar eens van Helpman naar het dorp Haren en je ziet de meest indrukwekkende huizen voorbij komen. Toen het dorp als wijk bij Groningen gevoegd werd hebben alle straten andere namen gekregen. Dit om zich te onderscheiden van Groningen. Je ziet het terug aan bijvoorbeeld de Helper Brink en de Helper Kerkstraat.

Woningaanbod

Een diversiteit aan soorten woningen vind je hier terug, maar de meeste woningen van Helpman zijn de dertiger jaren woningen met karakteristieke uitstraling. Veel beneden – en bovenwoningen, maar ook prachtige herenhuizen, villa’s en landhuizen. Dit steekt op een leuke manier af bij de nieuwbouwwoningen die rondom de wijk zijn ontstaan. De wijk kent voornamelijk koopwoningen en daarom hebben wij ook regelmatig huizen in Helpman in verkoop. Ook je huis in Helpman aankopen of verkopen? Neem dan contact op met onze makelaars.

 

Klanten beoordelen

9,5

Bekijk alle referenties

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

 

Partners in wonen: