WhatsApp
WhatsApp
ben-s.nlboekholt nieuwbouw specialistben-s verhuur en beheerscherp financieel advies

Informatieve blogs van NVM makelaar Boekholt & partners Groningen. Laat je verrassen en mis niets over de woningmarkt in Groningen en nieuwbouwprojecten. 

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
De wijk Helpermaar in Groningen
De wijk Helpermaar in Groningen

De wijk Helpermaar in Groningen

Helpermaar is een wijk in Groningen-Zuid waar je luxe en hedendaags woont. Momenteel wordt hier de hand gelegd aan de laatste nieuwbouwwoningen. Een prachtige wijk met alles in de nabijheid wat de stad Groningen zo aantrekkelijk maakt. Op 10 minuten fietsafstand van het centrum en alle voorzieningen bij de hand zoals het winkelcentrum in Helpman, (basis)scholen en sportclubs.

Geschiedenis Helpermaar

Wist u dat de wijk Helpermaar gebouwd is op het terrein van het voormalige Martini Ziekenhuis? Toen de ziekenhuislocatie verdween is het terrein omgevormd tot een van de mooiste wijken in Groningen. Maar de geschiedenis van Helpermaar gaat nog verder terug. De wijk ligt namelijk op de uitloper van de Hondsrug. In de Saale-ijstijd is deze zandrug ontstaan. Toen het ziekenhuis is gesloopt is er op het terrein archeologisch onderzoek gedaan. De stadsarcheologen hebben resten gevonden van het oudste huis van Groningen.

Variatie aan woningen

De woonwijk telt ongeveer 350 woningen waarvan de eerste in ca. 2008 werden opgeleverd. Helpermaar kenmerkt zich door de verschillende types (nieuwbouw)woningen. Van moderne rijwoningen tot ruime twee-onder-een-kapwoningen en luxe 4-laagse stadsvilla’s. Hieronder staan een aantal van deze deelprojecten beschreven.

signatuur rijwoningen

Signatuur Helpermaar

Het laatste deelproject van deze prachtige wijk is Signatuur Helpermaar. Direct aan de Ketwich Verschuurlaan gelegen sluiten hier 3 typen stadsvilla’s de wijk af. 13 stadvilla’s tussen, 4 stadsvilla’s hoek en 4 stadsvilla’s twee-onder-een-kap. De woningen zijn met 4 woonlagen ruim van opzet en onderscheiden zich ook door de verschillende woonthema’s.

Helpermaar’s Singelwoningen

Deze op grachtenpanden geïnspireerde woningen staan o.a. aan de Belcamposingel in Helpermaar. De naam van dit deelproject verklapt al dat de woningen aan een singel met veel groen en bomen liggen. Van dit type woning (A, B en C) zijn er de meeste gebouwd en ze staan er in 2 verschillende soorten kleuren steen. Een lichte gelere en een donkerdere variant steen. 

Parkvilla’s Helpermaar

Aan de achterzijde van de monumentale tuin van landgoed Villa Gelria in Groningen staan 6 parkvilla’s. Daar waar de meeste woningen in Helpermaar vooral bekend staat om het strakke & moderne architectonische uiterlijk, zou je bij deze parkvilla’s bijna denken dat ze uit een andere eeuw komen. Een klassiek ontwerp, maar toch nieuwbouw. 

parkvilla helpermaar

Villa Lumen

Verdeeld over 2 verdiepingen hebben deze prachtig vormgegeven woningen een woonoppervlak van circa 200m2. De villa’s bestaan uit wit pleisterwerk, gevelvlakken met steen strips van donker natuursteen en aluminium kozijnen. Het hoofdthema van de villa’s is licht, zoals de naam van het deelproject al doet vermoeden.

Polderrandwoningen

14 twee-onder-één-kapwoningen en 4 vrijstaande woningen tussen de Singelwoningen en het XPREZZO deelproject in. De ruime opzet en de architectuur is waar de Polderrand woningen zich in onderscheiden. Circa 180 m2 woonoppervlak verdeeld over 3 verdiepingen op ruime kavels met 2 eigen parkeerplekken.

Hondsrugvilla’s Helpermaar

Vrijstaande villa’s tegen de helling van de Hondsrug met elk hun eigen unieke karakter omdat de bewoners er hun persoonlijke invulling aan hebben gegeven. De daken zijn hier opvallend te noemen en variëren van rietgedekt tot statig pangedekt. Met z’n 19 woningen een klein dorpje in de wijk Helpermaar te noemen.

Wonen in Helpermaar Groningen

Regelmatig hebben wij woningen in de wijk Helpermaar in verkoop. Wilt u meer weten over de wijk Helpermaar of bent u benieuwd naar het aanbod? Neem dan contact met ons op. 

Helpermaar Groningen- Zuid op Facebook volgen >>

 

Klanten beoordelen

9,5

Bekijk alle referenties

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

 

Partners in wonen: