duokoop

Duokoop: een nieuwe manier om je huis te kopen

Met Duokoop is een koopwoning sneller haalbaar. U heeft alleen een hypotheek voor het huis, en niet voor de grond nodig. Omdat u geen aflossing hebt op de grond, houdt u meer besteedbaar inkomen over. Dit kunt u gebruiken voor een luxer leven of om te gebruiken voor investering in een grotere woning. U bepaalt!

Nationale Hypotheek Garantie 
Duokoop wordt gefinancierd met Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Uw maandlasten worden hierdoor lager en u beperkt de financiële risico’s van een eigen koopwoning door de NHG. Daarnaast kunt u dankzij de NHG profiteren van een rentekorting van maximaal 0,5%. U kunt alleen Duokopen met NHG. 

Voorbeeld
Stel, u heeft uw droomhuis gevonden die 200.000 euro kost, maar u kunt met uw huidige inkomen maar 185.000 euro lenen bij een bank. Kopen wordt ‘m dus niet, maar u kunt deze woning wel Duokopen! Met Duokoop koopt u namelijk alleen de stenen, niet de grond. De grond wordt door de DNGB fonds gekocht. Stel, de grond wordt getaxeerd op 70.000 euro, dan heeft u nog maar een hypotheek nodig van 130.000 euro waardoor u het huis toch kunt kopen.

Huren via erfpacht
Voor het gebruik van de grond betaalt u een maandelijks bedrag, dit heet canon. Deze canon is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Met Duokoop heeft u een grotere koopcapaciteit. Dat betekent dat er meer koophuizen binnen uw budget passen. Uw droomhuis is dus sneller binnen bereik zonder dat u meer risico loopt. Als u Duokoopt, doet u dat voor onbepaalde tijd, dus u mag de grond gebruiken zoals u wilt. Wilt u de woning verbouwen, een boom planten of een schuurtje neerzetten? Geen probleem. Daarnaast kunt u de grond op elk gewenst moment alsnog kopen tegen duidelijke voorwaarden.  

Wilt u meer informatie over deze regeling? Neem dan contact op met Boekholt nieuwbouwspecialist via tel. 050-311 46 47 of met onze partner Scherp financieel advies via tel. 050-2500020.