Engelse Park

Project Informatie
Interesse in dit project?

Maarten Gijgink

050 311 46 47

Bel me terug

* Verplichte velden

Houd mij op de hoogte over Engelse Park

Het aanbod in Engelse Park is zeer divers, van rijwoning tot villa, en allemaal groen van binnen en van buiten door duurzaam gebruik van de natuur. De ligging van Engelse Park in Groningen-Zuid is optimaal waardoor je altijd snel in het centrum bent. Tevens liggen de uitvalswegen en het OV om de hoek. Door de veelzijdigheid aan woningen is Engelse Park de ideale woonstek voor een brede doelgroep.

>>Let op: er zijn nog geen verkoopprijzen beschikbaar!

Engelse Park wonen op historische grond.
Engelse Park komt op een van de mooiste locaties van Groningen-Zuid, vlak naast bij het Sterrebos en het toekomstige groene Zuiderplantsoen.
Hier kunt u straks wonen in een duurzame en gasloze nieuwbouwwijk, dichtbij het station (Europapark), winkels, de uitvalswegen en het centrum van Groningen.
Met een variatie aan woningtypen heeft u altijd een woning die bij uw wensen aansluit. De Tuinwoningen met Groningse stoep of een erker die de keuken verlengd, zijn in verschillende breedtes en met liggingen beschikbaar. De parkvilla’s zijn op de kop van het woonhofje gelegen, met prachtig groen uitzicht en mooie zonneterrassen.

Engelse Park (Fase 1) is gelegen in het zuidelijke deel, aan de kant van de Bachkade, en bestaat uit:
- 5 Tuinwoningen 5.4 met sfeervolle erker aan de voorzijde;
- 11 Tuinwoningen 5.7 met Groningse stoep en diepe achtertuinen. Eén hoekwoning standaard voorzien van slaapkamer en badkamer op de begane grond;
- 8 Tuinwoningen 6.0 Extra breed met prachtig uitzicht op groen en water;
- 4 Parkvilla's 2-onder-1 kap met grote moderne raampartijen;
- 2 Parkvilla’s geschakeld prachtig gelegen en fantastische loft plattegrond;
- 2 Parkvilla's vrijstaand zeer royaal met heerlijk zonneterras met uitzicht over het omliggende park.

Een volledige omschrijving en plattegronden vindt u onder de verschillende woningtypes !

Gebouwd voor de toekomst:
Engelse Park wordt de eerste volledig gasloze wijk van Groningen. Bijna alle woningen zijn daarnaast zeer energiezuinig, met een EPC-score van maximaal 0. Dit betekent dat de woningen meer energie opwekken dan voor het verwarmen, koelen en ventileren van het gebouw nodig is. De EPC-score geeft aan hoe energiezuinig een woning is en mag volgens het bouwbesluit maximaal 0,4 bedragen. De woningen in Engelse Park worden beoordeeld met een energielabel A++++.

Hoe krijgen de woningen dit label?
Door het gebruik van:
- Een luchtwarmtepomp waarmee de warmte uit de buitenlucht wordt gebruikt voor het verwarmen van de vloerverwarming en verder wordt opgeslagen in het buffervat.
- Zonnepanelen op het dak die groene stroom opwekken die direct in de woning gebruikt kan worden.
- Laagtemperatuur vloerverwarming die zorgt voor een constant binnenklimaat
- Een ventilatie met warmte-terug-winning die ervoor zorgt dat er geen warmte verloren gaat
- Uitstekend geïsoleerd glas HR++ waardoor de temperatuur in huis constant blijft en er geen warmte verloren gaat.

Duurzaam gebruik van de natuur:
Engelse Park wordt een duurzame woonwijk, dat zie je niet alleen terug in de woningen, maar ook in de inrichting van het openbaar gebied. Regenwater wordt niet via ondergrondse riolering afgevoerd, maar teruggegeven aan de natuur. Hierdoor kunnen de planten en bloemen die rondom Engelse Park worden geplant door het regenwater gevoed worden.


Een bloeiende omgeving die vlinders en bijen aantrekt en daarmee de biodiversiteit bevordert. Door het plaatsen van insectenhotels redden we de bij, maar ook de vleermuis krijgt een prettig leefgebied. Hiervoor wordt een speciale vleermuistunnel aangelegd, die ervoor zorgt dat vleermuizen veilig kunnen vliegen van en naar het Sterrebos. Bij de woningen worden op diverse plaatsen nestkasten voor vleermuizen en vogels opgenomen in de gevels of tuinmuren. Een natuurlijke leefplek voor mens en dier.

Historische grond:
De locatie van Engelse Park ligt precies op de plek waar voor vrijheid strijdende soldaten uit de eerste wereldoorlog werden opgevangen door de toentertijd neutrale Nederlanders. Op 11 oktober 1914 kwamen 1.500 manschappen van de First Royal Naval Brigade daarom in Groningen aan. Speciaal voor deze rekruten werd achter de huidige Van Mesdagkliniek (de vroegere stadsgevangenis) een compleet barakkenkamp ingericht met vele voorzieningen voor sport, huisvesting, verzorging, bewaking en ontspanning. Dit kamp werd in Groningen al snel het 'Engelse Kamp' genoemd