De Kleine Hortus | Melisseweg

Interesse in dit project?

Maarten Gijgink

050 311 46 47

Bel me terug

* Verplichte velden

Houd mij op de hoogte over De Kleine Hortus | Melisseweg

Comfortabele tussenwoningen en twee-onder-een-kapwoningen aan de rand van Groningen

De Kleine Hortus is straks een knusse en besloten woonwijk aan de rand van Groningen. Op deze plek in Ulgersmaborg, waar nu nog het gebouw van Noorderpoort staat, verrijst deze duurzame woonbuurt omringd door groen. Hier woon je gemoedelijk, tussen het bruisende Groningen en de natuur van Kardinge.

De Kleine Hortus: wonen in stijl
Modern en strak, met klassieke elementen. Zo kun je de bouwstijl van De Kleine Hortus omschrijven. Bijzonder metselwerk zorgt voor een verticale belijning in de gevels. Variatie in de straat ontstaat door verschillende kleuren gevelsteen. De verspringende daken geven de gloednieuwe buurt een speels karakter.

Opbloeien in De Kleine Hortus
Kinderen steken het Kervelpad over om een balletje te trappen in het park. In zes minuten wandelen ze naar kinderboerderij De Beestenborg. Basisscholen liggen op fietsafstand. Ook de kinderopvang is niet ver: je fietst er in vijf minuten naartoe.

En middelbare scholen? Die zijn goed bereikbaar. In vijf minuten fiets je naar CSG Wessel Gansfort of naar het Heyerdahl College. Het H.N. Werkman College ligt om de hoek. Scholen in de binnenstad bereik je in zo’n twaalf minuten.

Alle dagelijkse voorzieningen binnen handbereik
Voor je dagelijkse boodschappen hoef je de drukke binnenstad niet in. De Albert Heijn bereik je in vijf fietsminuten. Daar vind je ook een drogist, apotheek en schoonheidsspecialist. Toch zin in een middagje slenteren over de Groninger Markten? De binnenstad is een kwartiertje fietsen.

Het fitnesscentrum ligt 150 meter van de woning. Je kunt zelfs kiezen: Fit for Free of Dijkman Sport. In drie minuten fiets je naar sportcentrum Kardinge.

Bereikbaarheid
Wie graag in de stad wil wonen, maar ook vaak buiten de stad moet zijn, woont hier strategisch. In drie minuten rijd je met de auto de ringweg (N46) op. Net zo snel pak je de fiets naar Transferium Kardinge, waar verschillende bussen vertrekken richting stad en ommeland.

Over de tussenwoningen:
De Kleine Hortus telt 37 tussenwoningen. Je kunt kiezen uit twee varianten: de langskapwoning (type Lavendel) of de dwarskapwoning (type Wolfsklauw). Het verschil? De langskapwoning is een ‘standaard’ tussenwoning. De dwarskap is een hoekwoning met een dak dat ‘overdwars’ ligt. Hierdoor maakt de Wolfsklauw als het ware een knik en geniet je van een groter woonoppervlak. Je betreedt deze ‘dwarsligger’ via de zijkant.
Ruimte voor het hele gezin
Woningtype Lavendel telt zo’n 117 vierkante meter woonoppervlakte. In de Wolfsklauw woon je nog wat breder: die meet zo’n 131 vierkante meter. Beide woningen tellen drie ruime slaapkamers en een badkamer op de verdieping. De zolder (met vaste trap en witte dakbeplating) tover je eenvoudig om tot slaapkamer. Daar vind je ook de was-/droogaansluiting.

Over de twee-onder-een-kapwoningen:
De Kleine Hortus telt 16 twee-onder-een-kapwoningen. Je kunt kiezen uit twee varianten: de langskapwoning (type Melisse) of de dwarskapwoning (type Gentiaan). Het verschil? De langskapwoning is een ‘standaard’ twee-onder-een-kapwoning. De Gentiaan is een twee-onder-een-kapwoning met een dak dat ‘overdwars’ ligt. Hierdoor maakt het huis als het ware een knik en telt de zolder twee extra slaapkamers.
Ruimte voor het hele gezin
Iedere twee-onder-een-kapwoning in De Kleine Hortus biedt zo’n 150 vierkante meter woonoppervlakte. De verdieping bestaat uit drie ruime slaapkamers en een badkamer. Op zolder vind je een extra slaapkamer en een aparte ruimte voor de wasmachine en/of droger. De zolder van de dwarskapwoning telt zelfs twee vertrekken en een wasruimte. Met in totaal vijf slaapkamers is deze ‘dwarsligger’ ideaal voor het grote gezin.